Sunday, August 21, 2011

beberapa benda yang kita baru nak tau..

                                           ngeeee....
kali ni ak ada bebrapa info bodoh bodoh yang ak nak share
sama2 dengan korang....ngeee...

Nama dari kembar gemini adalah Castor dan Pullox
 (ak ler si gemini tuh....sebab tu ak tak masok kan info pasal bintang lain)hahaha

Darah sama kental dengan air laut

Nama asli butterfly (kupu-kupu) adalah flutterby.


 Bayi lahir setiap 7saat


Sampai usia 6 bulan, bayi boleh menelan dan bernafas secara serentak. tidak untuk orang dwasa


 Alasan kenapa diiklan jam kebanyakan jarum menunjukkan pukul 10.10, karana jam seperti sedang tersenyum


 Dalam satu titis air mengandungi 50 juta bakteria


 Lobster dapat hidup selama 100 tahun
ermmmmm....

 Semua beruang kutub kidal
(mesti beruang ni cerdik)


Kita tidak dapat menjilat siku kita sendiri


 Siput bleh tidur selama 3 tahun 
(pemalas!!!)

 Jika boneka Barbie adalah manusia, ukurannya adalah 39-23-33
(99-58,5-84 cm). Tingginya sekitar 215 cm dan punyai leher 2kali lebih panjang daripada manusia normal Shocked


 Satu-satunya makanan yang tidak akan busuk adalah Madu Very Happy
bgos la kan madu tak busuk...
lepas ni letak nama ank Madu la....
hik hik hik




Memakai headphone selama 1 jam dapat menstimulasi perkembangan bakteria dalam telinga sebanyak 700 kali ganda dont




 Setiap lipstik mengandungi sisik ikan Suspect
 (sape pakai...ak takkkkk....ok tipu)

 (nape ak letak preety zinta?? sebab ak minat dia....haha)
Apa persamaan baju kalis peluru, printer laser, tangga kecemasan dan wiper kenderaan? Jawapannya : Semuanya ditemukan oleh PEREMPUAN.. Hahaha Wink

2 comments:

Illiana Hidayah said...

ok..nice trivia! bab beruang kidal tu yg paling best! hehehhe

hakeem kira said...

oh really ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...