Friday, August 5, 2011

ramadhan almubarak : biskut jejari vienesse


BISKUT JEJARI VIENESSE



bahan-bahan:

3 auns mentega
1 auns gula halus
1/2 biji limau sunkist di parut kulitnya
2 auns tepung gandum
1 auns tepung jgg
1 setengah auns kepingan coklat(cairkan)

method:

-pukul mentega dan gula hingga kembang
-masukkan tepung jgg. gandum dan kulit limau
-biarkan adunan lembut sedikit, msokkan kedalam plastik aising dengan
adanya nozel khas
-picit atas dulang pembakar yg telah digliss selama 15-20 '' pada suhu
180 darjahC
-setelah sejuk celuplan ke dalam coklat yang telah dicairkan. celup separuh shja

p/s: cairkan coklat bersama marjerin (lebih berkilat coklatnya)
dan cairkan dalam doubleboiler (elakkan coklat hangit)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...