Wednesday, August 10, 2011

bila tak da keja...bunga jadi mangsa..

assalammm...
hihi...kali ni nak update pasal bunga....
yer la aku ni kan....
bukan btol sgt....


hihi..
macam2 benda nak update....
kali ni aku nak update pasal bunga...
bia la kan....kepunyaan ak kan belog ni....
(so jgn mmbosankan orang lain bila dah set in blog persendirian...ok !)


ok laaa....
tak nak cakap lagi la.... nak gtau pasal bunga la....
ni setakat yang aku tau jer la kan...
tak banyak,,tapi xpe la...sama la kita share yea...
(^_~)v


1- bunga mawar merah...sapa suka bunga ni..? ada penah dapat tak bunga ni... kalu dapat untung la...bunga ni tandanya CINTA..


2- lavender.. wah ade ker orang bagi bunga ni kat orang lain...kalau ade cakap eh...salu dgr orang wat pewangi jer... bunga lavender ni untuk mudah kan kita nak tdo tau kan....  hihi...kalau ade org bg bunga ni maksudnya KASIH YANG UTUH wooooo.....dasat2..
(cantik nyer ladang dia... nak p tp xtau kat mana..:P)

3- bunga lili putih.. bunga ni macam nak bg kat orang mati jer kan... hihi... maaf ler... kan ke bunga ni letak kat kuburan....(negeri mat saleh nu ha)
     tapi kalau dapat bunga ni, ni tandanya KESUCIAN..


4- teratai layu di tasik madu... sape suka teratai.... hihi..senang cter PEMALAS.... bunga ni tndanya  pemalas...xtau la nape..sendiri2 tau suda la ea...

5- mawar kuning..... bunga ni tndanya CEMBURU.....yer ke..?? hmmmm...



6- tulip merah...dah lama nak tgok bunga ni tumbuh dari tanah secara live....wahaha... nak kena ikhtiar kasar la kalo nak tgok secara live (kawen orang yang kat kg dia ada tnm bunga ni)  bunga ni tanda nya CINTA SEJATI... ade orang dapat ker.... untung weh untung....


7- buttercup.... ape ? ingat mentega ker....hihi.... tu yang wat kue nyer.... ni bunga... yang ni cumil...sape suka sifatnyer CHILDISH cket la yea... hihi..
(siap ada model...mahal tau i bayar u !)

8- chrysanthemum......bunga ni tndanya KASIH SAYANG... penyayang orang nya sapa suka bunga ni.....jgn ingt org suka bunga ni suka mnum teh lak... (mner la tau kan..mungkin ke)

 

9- bunga kekwa....sgt kemelayuan lah bunga neh... bunga ni tandanya CINTA PERTAMA.... rasa la skrang ni cinta keberapa pon dok bg mawar jer... tp ntah la kan...i ta penah dapat bunga    bagai....huhu...

   
10- marigold.. teringat es krim kan... hahaha... bunga ni tndanya KEGEMBIRAAN...




ni jer la..nnti saye hapdet lagi la pape yg saye tau ek... 
p/s: selamat berbunga...

3 comments:

Alip Apai said...

best ni..lepas ni kalo bini ak mls masak kat rumah ak bg bunga teratai..nak marah takut merajuk kan..so bg la hint sket2..kalo die paham la...

hahahaha:)

Cik Domo said...

makaih..macam2 maksud ada..huhu

TroubleFeha... said...

alip: hahaha.... sgt snis tau.....

cik domo: kan kan kan.... bunga lain2 lagi tak tau la apa maksudnya kan....hurmmmmm :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...